PSG nemoćan u Areni, Zagreb slavio četvrtu pobjedu u LP

Rezultatom 25:24

PSG nemoćan u Areni, Zagreb slavio četvrtu pobjedu u LP

Rukometaši PPD iz Zagreba slavili su petu pobjedu u Ligi prvaka. Ovoga puta je tim Veselina Vujovića na svom parketu bio uspješniji od bogatog PSG-a, protiv kojeg je Zagreb slavio rezultatom 25:24.

Od početka susreta su domaći rukometaši nametnuli svoj tempo i preuzeli vodstvo. Utakmica je bila rezultatski neizvjesna do kraja, a onda je Vuglač postigao gol za +2 dvije minute prije kraja. PSG je uspio samo smanjiti na 25:24 i tako postaviti konačan rezultat utakmice.

Najefikasniji pojedinci u redovima Zagreba bili su Zlatko Horvat i Sandro Obranović sa po pet pogodaka, dok je Filip Ivić sakupio jedanaest odbrana.

Bila je to četvrta pobjeda u Ligi prvaka za Prvo Plinarsko Društvo iz Zagreba, koje sada zauzima treće mjesto na tabeli grupe A i nalazi se nadomak plasmana u naredni krug takmičenja.

Liga prvaka, grupa A:

PPD Zagreb - PSG 25:24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.