PSG slavio, Melić najbolji strijelac susreta

PSG slavio, Melić najbolji strijelac susreta

A. Beganović

U okviru 11. kola francuskog rukometnog prvenstva PSG je na domaćem parketu savladao Nimes (35:32) uz odličnu predstavu nekadašnjeg igrača Bosne, Zrinjskog i Borca, Fahrudina Melića.

Sa devet postignutih pogodaka Melić je bio najefikasniji igrač susreta, a osim njega u dresu PSG-a raspoloženi su bili Samuel Honrubia (osam golova), te Daniel Narcisse (sedam golova), dok je sa šest pogodaka Guillaume Saurina bio najefikasniji kod Nimesa.

Chambery je na domaćem terenu pretrpio poraz u duelu sa Saint Raphaelom (33:34), a naš reprezentativac u redovima poražene momčadi, Marko Panić, nije se proslavio, odnosno nije postigao niti jedan pogodak.

Kevynn Nyokas sa osam pogodaka bio je najefikasniji kod Chamberyja, dok je sa isto toliko golova kod Saint Raphaela najefikasniji bio Aurelien Abily.

U preostala dva meča odigrana večeras Dunkerque je na gostovanju savladao Aix (27:25), dok je Nantes također na gostovanju bio bolji od Dijona (27:19).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.