PSG dogovorio sjajno pojačanje

Dolazi na kraju sezone

PSG dogovorio sjajno pojačanje

E. Oštraković

Francuski mediji tvrde da će iskusni norveški desni bek, Kent Robin Tonnesen postati novi igrač Paris Saint Germaina.

Sve će se desiti ovog ljeta kada mu istekne ugovor sa mađarskim PICK Szegedom, te bi trebao stići kao zamjena za Krištopansa koji ide u Melsungen.

Iskusni norvežanin karijeru je započeo u Fjellhammer IL-u, a nakon toga igrao je u Švedskoj za ekipu IK Savehofa.

Odakle je napravio jako dobar transfer u Wetzlar, a 2015. godine potpisao je za Fuchse Berling, gdje se zadržao dvije godine.

Nakon Fuchse Berlina prešao je u Veszprem, a poslije četiri godine u ovoj ekipi, u ljeto 2021. godine pojačao je PICK Szeged.

Zbog povreda u decembru 2019. godine kada je zbog puknuća Ahilove tetive morao pauzirati šest mjeseci on je izgubio mjesto u reprezentaciji Norveške.

Tonnesen nije bio u konkurenciji za proteklo Svjetsko rukometno prvenstvo koje je odigrano u Poljskoj i Švedskoj.

Sa druge strane Dainis Krištopans će od ljeta nositi dres ekipe Melsungena sa kojim je ugovor potpisao do 2027. godine.

Naravno i on će se svojoj novoj ekipi priključiti na kraju sezone. Ovaj rukometaš je u 105 utakmica za PSG postigao 392 gola.

Već je imao priliku da igra u Bundesligi potšo je branio boje Fuchse Berlina odakle je stigao iz ekipe Vardara 2019. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi