Puljizović: Jedini cilj je ostati u eliti

U razgovoru za SportSport.ba

Puljizović: Jedini cilj je ostati u eliti

Edmir Škorić

Početkom minule sezone stigao je u Gradačac te postao jedan od ponajboljih igrača tog kluba. Saša Puljizović je u razgovoru za SportSport.ba govorio o svojoj karijeri, o šansama RK Gradačca ove sezone, ali istakako kako mu je san zaigrati u dresu reprezentacije BiH.

SS.ba: Nedavno ste stigli u Gradačac kao zvučno pojačanje istoimenog rukometnog kluba. Jeste li zadovoljni sredinom u koju ste došli i kako su Vas dočekali?

Puljizović:
U Gradačcu sam od početka ove sezone, tačnije od početka ljetnih priprema i jako sam zadovoljan načinom na koji sam dočekan. Kako od strane igrača i trenera, tako i navijača i svih u gradu.

SS.ba: Možete li nam reći nešto više o svojoj rukometnoj karijeri. Koji su bili prvi koraci i kako se odvijala Vaša karijera?

Puljizović: Svoju rukometnu karijeru počeo sam u Derventi, koja je poznata kao grad rukometa i koja je proizvela mnoge reprezentativce bivše Jugoslavije. Sa petnaest godina prešao sam u RK Jugović iz Kaca. Tamo sam proveo dvije godine, gdje sam nastupao za kadetsku i seniorsku momčad. Sa kadetskom ekipom osvojio sam drugo mjesto u ligi. Nakon povreda vratio sam se u Derventu gdje sam odigrao jednu polusezonu, da bih na kraju dobio poziv RK Bjelovara i prošlu sezonu sam proveo igrajući tamo u prvoj ekipi. Od ove sezone sam ponosni član RK Gradačca.

SS.ba: RK Gradačac je prošle sezone bio u samom vrhu bh. rukometa, ove sezone stvari nisu krenule najboljim tokom. Mislite li da se, ipak, na kraju može osigurati opstanak u ligi i koji su, zapravo, razlozi ovako loših igara u posljednje vrijeme.

Puljizović: Od ove sezone smo krenuli jako dobro i to neriješenim rezultatom u Ljubuškom protiv Izviđača i poslije toga spletom raznih okolnosti uslijedili su slabiji rezultati. Glavni krivac za to sigurno su razne povrede jako važnih igrača i pretežak raspored. Ali, mi u sljedećoj polusezoni smo postavili ispred sebe veliki cilj, a to je svakako opstanak u društvu najboljih bh. timova i nadam se da ćemo uz naporan radit svi zajedno to i ostvariti.

SS.ba:
Pobjeda u prijateljskom meču u Živinicama protiv Konjuha nagovještava dobru polusezonu. Kako se klub priprema za drugi dio prvenstva i jesu li stigla nova pojačanja?

Puljizović: Istina, odigrali smo jako dobru utakmicu u Živinicama. Treniramo jako dobro, dva-tri puta na dan i mislim da sav naš trud neće biti uzaludan, odnosno da će pokazati povoljne rezultate. A, što se pojačanja tiče, upravo u toj utakmici u Živinicama su pokazali da se radi zaista o pravim igračima i da će nam pomoći da izborimo opstanak u eliti.

SS.ba:
Kakvi su Vaši planovi u budućnosti, da li su Vaše igre izmamile interesovanje nekih drugih klubova?

Puljizović: Glede moje buudućnosti, nisam siguran, ali trenutno razmišljam samo o Gradačcu i sve moje ambicije vezane su za ovaj klub i ostvarenje već pomenutog cilja. Uvijek pokušavam dati sve od sebe i želim napredovati, dokazivati se i ostvarenje mog sna bilo bio zaigrati za reprezentaciju naše zemlje. Nadam se da ću opravdati povjerenje saigrača, trenera i svih u klubu i da ću svojim igrama doprinijeti boljem plasmanu našeg kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.