Puljizović: Velika i zaslužena pobjeda

Nakon pobjede RK Gradačca

Puljizović: Velika i zaslužena pobjeda

E. Škorić

RK Gradačac sinoć je napokon pobijedio te tako došao do vrijednih bodova koji ih još uvijek ostavljaju u igri za ostanak u društvu najboljih.

Iako je prvo poluvrijeme proteklo u dosta izjednačenoj igri, gradačački rukometaši su u nastavku na brze kontre došli do pobjede nad Bosna Preventom iz Visokog. Saša Puljizović, član RK Gradačca, zadovoljan je pruženim, tvrdeći da su ovom pobjedom dokazali da im je mjesto u rukometnoj Premijer ligi.

"Konačno smo odigrali kako je trener Mehmed Doborac oduvijek i tražio od nas, a to je jaka odbrana i kontra te polukontra. Mislim da smo utakmicu dobili u drugom poluvremenu, kada gosti nisu mogli pratiti naš ritam jer je trener stalno rotirao igrače i tako je svako dao svoj maksimum", kazao je Puljizović za SportSport.ba, te dodaje.

"Prošlu utakmicu smo odigrali u grču i pod pritiskom da moramo pobijediti, to se prenijelo na teren i odigrali smo loše. Nismo dopustili da se to večeras ponovi i odlučno smo ušli u utakmicu, primjenjivali trenerove zamisli i na kraju nas je to dovelo do velike i zaslužene pobjede. Ovom pobjedom smo dokazali da nam je mjesto u Premijer ligi. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovakvim igrama do kraja prvenstva".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.