Purić: Sigurni smo u pobjedu nad Konjuhom

Optimizam u redovima Krivaje

Purić: Sigurni smo u pobjedu nad Konjuhom

Edmir Škorić

Krivaja večeras, u okviru 11. kola Premijer lige za rukometaše, dočekuje Konjuh iz Živinica.

Admir Purić, lijevi bek rukometaša iz Zavidovića, optimistično najavljuje pobjedu nad gostima iz Živinica.

"Nadamo se pobjedi, zapravo pobjeda je sigurna! Jedan smo od rijetkih klubova u BiH koji ima tako vjernu publiku, a koja ni večeras, nadam se, neće izostati i koja će nam dati krila da osvojimo nova tri  boda. Pobjeda bi nam dala vjetar u leđa, jer nas već u srijedu očekuje teško gostovanje u Doboju kod Sloge", kazao je Purić za SportSport.ba.

U srijedu je Krivaja pretrpila težak poraz na svom parketu od Izviđača iz Ljubuškog.

"Očekivali smo tešku utakmicu, mada se pokazalo da smo se ralativno dobro nosili sa igrom Izviđača. Naša slaba tačka bile su povrede naših ključnih igrača, koji su uprskom svemu iznijelu utakmicu na najbolji mogći način. Izviđač je veoma dobra ekipa, zaslužuju visok plasman i takmičenje u Evropi naredne godine".

Jako malo vremena bilo je da se sagledaju greške i propusti sa posljednje utakmice, a na treningu se nastojali štošta toga popraviti.

"Prilikom analize posljednje utakmice shvatili smo da su naš nedostatak zapravo bile upravo povrede Bjelobrkovića, Brkića i Hadžihasića. Oni se već danas mnogo bolje osjećaju i učinit ćemo sve da ostavimo bodove kod kuće. U principu, odbranu smo jako dobro odigrali, ali brojna isključenja su nas usporila i donijela taj negativan rezultat".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije