Rađa: Imamo kvalitetu za duplu krunu
Vojislav Rađa

Trener Bosne SO najavljuje

Rađa: Imamo kvalitetu za duplu krunu

Ekipa sarajevske Bosna Sunce osiguranje bez imalo sumnje je najkvalitetniji sastav u Bosni i Hercegovini u ovom trenutku, pa je sasvim logičan plan „studenata“ koji se zove – dupla kruna.

Nakon otkaza slovenačkom stručnjaku Gregoru Cvijiču, na kormilo sarajevske ekipe došao je Vojislav Rađa, a Bosna je suvereno krenula ka osvajanju titule prvaka Bosne i Hercegovine, Kupa BiH, dok je dostignuto i četvrtfinale Kupa pobjednika kupova.

-    To nije nikakva tajna. Naš je cilj ove sezone uzeti duplu krunu u Bosni i Hercegovini i smatram da imamo potrebnu kvalitetu za ispunjavanjem tog cilja. Naravno, još je dug put pred nama, ali u ovom trenutku ne vidim ko bi nam u domaćim takmičenjima mogao pomrsiti račune, kazao je Rađa.

Za razliku od domaćeg takmičenja, Kup pobjednika kupova Bosni je donio ekipu koja se može nositi sa aktuelnim prvakom države. Švajcarski Schaffhausen svakako ne spada u gornji dio evropskog klupskog rukometa, ali nije ni ekipa za potcijeniti.

-    U narednih nekoliko susreta u domaćem prvenstvu namjeravam dati šansu mlađim igračima, kako bi standardni prvotimci bili što je moguće više svježiji uoči gostovanja u Schaffhausenu. Švajcarci neće biti lak zalogaj, ali, ukoliko na parketu ispunimo sve zamisli iz svlačionice, mislim da bi mogli do pozitivnig rezultata, dodao je Rađa.

Vojislav Rađa će na klupi Bosne Sunce osiguranje u petak voditi „studente“ protiv svoje nekadašnje ekipe. Bosna, naime, u okviru 15. kola u dvorani „Ramiz Salčin“ dočekuje dobojsku Slogu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.