Rađa: Nisam se nadao ovakvoj pobjedi

Bosna SO nakon velike pobjede nad Kaustikom

Rađa: Nisam se nadao ovakvoj pobjedi

Rukometaši sarajevske Bosne SO, nakon veličanstvene pobjede od deset golova razlike (33:23) u prvom susretu osmine finala Kupa pobjednika kupova protiv Kaustika, sa mnogo manje tereta ulaze u drugi meč sa mnogo manje tereta.

Međutim, da bi se prošlo u četvrtinu finala Kupa pobjednika kupova, potrebno je u visokom ritmu odigrati i drugih 60 minuta. Rukometaši sarajevske Bosne u sinoćnjem su susretu odigrali zaista bezprijekorno. Drugoplasirana ekipe ruskog rukometnog prvenstva izgledala je u pojedinim trenucima i smiješno naspram aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

-    Čestitao bih svojim rukometašima na fantastično odigranoj utakmici. Da budem iskren, ni ja se nisam nadao da ćemo slaviti sa ovako velikom razlikom. Međutim, visoka prednost iz prvog susreta nikako nam ne smije poslužiti kao alibi za eventualno opuštanje u sutrašnjem dvoboju. Igrači su umorni, jer nije lako odigrati dvije utakmice u dva dana, ali su u istom stanju i Rusi, a zbog dužine naše klupe očekujem pobjedu i u drugom meču“, kazao je za SportSport.ba trener sarajevske ekipe Vojislav Rađa.

U drugoj utakmici protiv Kaustika Vojislav Rađa moći će računati na sve igrače i dobra je stvar što Bosna SO ulazi u odlučujući susret neopterećena povredama.

Drugi susret osmine finala Kupa pobjednika kupova između Bosne SO i Kaustika na programu je sutra s apočetkom u 17 sati u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.