Rađa: Pokazali smo da možemo!

RK Bosna SO u četvrtfinalu KPK

Rađa: Pokazali smo da možemo!

Rukometaši sarajevske Bosne Sunce osiguranje plasirali su se u četvrtinu finala Kupa pobjednika kupova, nakon što su u drugoj utakmici osmine finala.

Prolazak dalje u ovom eminentnom takmičenju „studenti“ su ostvarili već u prvoj utakmici, koju su riješili u svoju korist sa deset golova razlike.

Međutim, Kaustik je zaigrao mnogo bolje u drugom susretu, ali to nije bilo dovoljno da se nadoknadi zaostatak iz prve utakmice, pa je akuteulni prvak Bosne i Hercegovine obezbijedio plasman među osam najboljih ekipa Kupa pobjednika kupova.

-    Prije svega, čestitao bih svojim igračima na igri kakvu su prikazali u ova dva susreta sa Kaustikom. Pokazali smo da posjedujemo kvalitet i mnogo izbora u igri i mislim da smo sasvim zasluženo prošli u četvrtinu finala Kupa pobjednika kupova. Prvi smo susret odigrali na velikom nivou, iskoristili smo sve greške ruske ekipe u tom meču i ostvarili ubjedljivu pobjedu. U drugom susretu Kaustik je izgledao mnogo bolje na parketu, jer su našli više morala. Ipak, nije jednostavno izgubiti sa deset golova razlike, ali se Kaustik pokazao kao veoma kvalitetna ekipa, što me posebno raduje jer smo pokazali da se možemo nositi sa tako snažnim sastavima, kazao je za SportSport.ba trener aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine Vojislav Rađa.

Osim Bosne SO, plasman u četvrtfinale obezbijedio je još samo Nordhorn, koji je bio bolji od Haukara, dok se preostali revanš susreti osmine finala ovog EHF takmičenja igraju 21. i 22. februara nakon kojih će biti poznati svi učesnici četvrtine finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti