Rađa se izjašnjava do utorka
Vojislav Rađa

Hoće li biti promjena na klupi RS Bosna SO

Rađa se izjašnjava do utorka

Rukometni klub Bosna Sunce osiguranje pokušaće u narednoj godini ostvariti budžet od dva miliona KM, pišu Nezavisne novine. Prema mišljenju Upravnog odbora kluba, to je najmanji iznos s kojim bi se klub u Ligi šampiona ravnopravno mogao boriti za drugo mjesto i plasman u top 16.

„Imali smo sjednicu Upravnog odbora na kojoj smo najviše vremena posvetili projekciji budžeta za narednu godinu. U godini na izmaku budžet nam je iznosio nešto preko milion i po KM, a u narednoj ga želimo povećati. Težimo tome da klub dovedemo u situaciju da se može plasirati među 16 najboljih u Ligi šampiona. Svjesni smo da nam za tako nešto treba minimalni budžet u iznosu od dva miliona KM. Samo tako se možemo približiti borbi za drugo mjesto u grupi, koje vodi u drugi krug Lige šampiona“, izjavio je  Nermin Salman, predsjednik UO RK Bosna Sunce osiguranje, aktuelnog šampiona i osvajača Kupa BiH, dodavši:

„Za takav podvig potrebna su nam još dva vrhunska igrača, koji u prosjeku koštaju preko 100.000 KM. No, tako visok budžet teško će biti ostvariti bez pomoći institucija vlasti, koja je ove godine izostala zbog raznih problema. Za narednu imamo obećanje od Kantona Sarajevo da ćemo dobiti pola miliona KM, što bi mnogo pomoglo klubu“.

Rukovodstvo „studenata“ odlučilo je da ne nastavi saradnju sa lijevim bekom Ognjenom Kajganićem, jer smatraju da nije ispunio očekivanja. Sa druge strane odlučeno je da se nekim igračima poboljšaju ugovori, a to su: Nebojša Grahovac, Fahrudin Melić i Tarik Međić. Takođe, nekim će biti smanjeni ugovori na niže jer nisu pokazali ono što se očekivalo od njih.

Prema pisanju Sana, Vojislav Rađa, aktuelni trener RK Bosna SO do utorka će se izjaviti hoće li ostati na klupi aktuelnog prvaka BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.