Rovčanin nakon žrijeba grupa: Idemo korak po korak, nismo bez šansi

Selektor ženske reprezentacije BiH

Rovčanin nakon žrijeba grupa: Idemo korak po korak, nismo bez šansi

M. Šljivak

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je danas rivale u prvom krugu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Izabranice Radana Rovačnina za protivnike će imati Grčku, Italiji i Latviju, a selektor je za SportSport.ba dao kratak komentar grupe.

"To su sve reprezentacije koje igraju kvalifikacije u kontinuitetu. Idemo bez pritiska, dat ćemo sve od sebe da BiH predstavimo u najboljem izdanju. Ovo je početak stvararanja reprezentacije. Nismo bez šansi, vidjet ćemo i kakav će sistem oko domaćinstva biti. Djevojke vrijedno treniraju. Idemo korak po korak", istakao je Rovčanin.

Samo pobjednici grupa će se plasirati u drugu fazu kvalifikacija koje počinju u oktobru 2021. godine.

Bh. djevojke će utakmice igrati od 31. maja do 6. juna.

Top Komentari

Pajver
Prva faza se i može proći
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi