Radujte se Bosanci i Hercegovci!

Zagreb slavio, Pipe i društvo među velikanima

Radujte se Bosanci i Hercegovci!

Adnan Beganović

U posljednjoj utakmici 10. kola grupe D Lige prvaka za rukometaše Zagreb je opravdao ulogu favorita u duelu sa St.Petersburgom. Zagrebaš su slavili rezultatom 31:21 pa je tako naš prvak Bosna BH Gas od danas i zvanično među 16 najboljih evropskih ekipa.

Iako su svi bh. ljubitelji rukometa sa dosta straha očerkivali današnji duel Zagreba i St.Peterburga, na kraju se ispostavilo da za to nije bilo potrebe.

Zagreb je, iako znantno oslabljen, bez većih problema upisao pobjedu, a samim tim i Studenti su došli do najvećeg posljeratnog uspjeha bh. klupskog sporta.

Utakmicu su mnogo bolje otvorili rukometaši Zagreba i 4. minuti imali su višak od tri gola (4:1). Međutim, St.Petersburg se budi, te pravi seriju 5:0 i tako preokreće rezultat u svoju korist (6:4).

Trener Zagreba Ivica Obrvan nakon toga uzima minut odmora, što se pokazalo kao dobar potez, jer nakon istog Zagreb ponovo počinje ozbiljnije igrati.

U 23. minuti domaći su došli do prednosti od tri gola (11:8), da bi do kraja poluvremena ista još narasla (16:11).

U prvih 30 minuta u dresu Zagreba briljirao je mladi Stepančić, koji je postigao pet golova iz isto toliko šuteva.

U drugi dio Zagrebaši su ušli odlično i već nakon 10 minuta pitanje pobjednika je bilo odlučeno jer su domaći imali osam golova viška (22:14).

Petnaest minuta pred kraj izabranici Ivice Obrvana došli su do dvocifrene prednosti (25:15), te su rutinski utakmicu priveli kraju.

Zagreb je slavio, Bosna BH Gas je u osmini finala. Istorijski uspjeh bh. klupskog sporta za koji su podjednako zaslužni čelni ljudi Studenata, Irfan Smajlagić i njegov stručni štab, te igrai i neumorni administrativci.

Radujte se Bosanci i Hercegovci!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.