Rajković-Leko objavila skraćeni spisak U18 reprezentacije BiH

Rajković-Leko objavila skraćeni spisak U18 reprezentacije BiH

Selektorka ženske U18 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Kornelija Rajković-Leko, izvršila izbor 18 rukometašice koje su pozvane na pripreme u Lukavac od 24. do 28.05.2018. godine, te na turnir 2018 IHF/EHF Women’s Trophy koji se igra u Tuzli od 29.05. do 03.06.2018. godine.

Podsjetimo, ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u periodu od 26.04. do 29.04. 2018. godine u Grudama što je bilo prvo kontrolno okupljanje. Na pripreme su se odazvale 22 igračice sa šireg spiska.

Drugi dio priprema juniorke BiH odradit će u Lukavcu, pred sami početak “IHF/EHF Women’s Trophy 2018” koji će biti održan od 29. maja do 3. juna 2018. godine.

Spisak pozvanih igračica: Nikolina Petrović – HRK „Katarina“, Marijana Đenadija – ŽRK ¨Dubica¨, Azra Balić – ŽRK „Goražde“, Ajna Mačak – ŽRK ¨Krivaja¨ Adna Husičić – ŽRK ¨Bihać¨, Andrea Soldo – HRK „Katarina“, Adelisa Dautović – ŽRK ¨Bihać¨, Anđela Boras – HŽRK ¨Grude¨, Helena Ćurić – ŽRK ¨Dubica¨, Jasmina Osmanović – OŽRK ¨Jedinstvo¨, Amela Džakmić – ŽRK ¨Krivaja¨, Ana Nikić – HŽRK ¨Grude¨, Ismihana Perla – ŽRK „Goražde“, Isidora Kršić – ŽRK ¨Dubica¨, Nađa Arnautović – ŽRK ¨Dubica¨, Džana Adilagić – OŽRK ¨Krajina¨, Martina Domić – HRK „Katarina“, Lana Lončar – RK „Hadžići Dido Group“.

Bosna i Hercegovina će u periodu od 29.5. do 5.6 2018. godine biti domaćin IHF/EHF Trophy Women’s turnira za U18 reprezentativne selekcije. Tuzla, odnosno Mejdan ugostit će rukometašice rođene 2000. godine i mlađe.

Na turniru će osim domaćina učešće uzeti i selekcije Estonije, Belgije, Kipra, Moldavije, Velike Britanije, Azerbejdžana i Luksemburga.

Turnir je takmičarskog karaktera, pobjednik će se plasirati na Interkontinentalni kup 2019. godine a pobjednik Interkontinentalnog kupa izborit će direktan plasman na Svjetsko juniorsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi