Real jesenji prvak bez poraza
Sergej Rutenka je jedan od najboljih igrača Barcelone

Liga Asobal

Real jesenji prvak bez poraza

Utakmicama petnaestog kola završen je jesenji dio španske Lige Asobal u rukometu. Nakon prvog dijela Ciudad Real je bez poraza, dok je Barcelona u kojoj brani naš Danijel Šarić druga sa jednim porazom.

I u ovom kolu su naši igrači, Stojanović, Martinović, Obradović i Trivundža odigrali solidno, dok Nikola Prce zbog povrede nije igrao ni ovaj put.

Ciudad Real je nastavio s oldičnim igrama i kod Cuence. Ipak, Real je slavio malo teže od očekivanog 36:33. Aguinagalde je kod Reala bio najbolji strijelac sa 7 golova, a Jerome Fernandez i Petar Metličić su dodali po 5 golova,  dok je Nilsson sa 5 bio najbolji kod Cuence.

Vukašin Stojanović je postigao 3 gola u porazu svog Aragona na gostovanju kod Barcelone sa 36:30. Konstantin Igropoulo i Sergej Rutenka su sa po 8 golova bili najboji strijelci Barcelone.

Ademar Leon nije imao problema sa Toledom (34:24) a u poraženom timu je Darko Martinović postigao jedan pogodak, dok Nikola Prce kod Ademara nije igrao jer još uvijek vuče povredu. Denis Krivoljšikov je sa 6 golova bio najbolji kod Ademara.

Jednu od dvije utakmice bez pobjednika su odigrali Antequera i Alcobendas (27:27). U redovima Antequere odlični su bili Branislav Obradović sa 5 i Srđan Trivundža sa 4 gola, dok je bez pobjednika završio u duel Granollersa i Valladolida (26:26).

Rezultati:

Arrate – Torrevieja 30:27
Cuenca – Ciudad Real 30:33
Octavio Pilotes – La Roja 32:30
Barcelona – Aragon 36:30
San Antonio – Morazzo 36:25
Ademar Leon – Toledo 34:24
Antequera – Alcobendas 27:27
Granollers – Valladolid 26:26

Poredak: Ciudad Real 30, Barcelona 27, Ademar Leon 21, Valladolid 20, Aragon 18, San Antonio 16.....Octavio Pilotes 10, Morazzo 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.