Regionalna liga kreće 10. septembra

Na sastanku u Zagrebu odlučeno

Regionalna liga kreće 10. septembra

Regionalna liga u rukometu definitivno je potvrđena danas na sastanku u Zagrebu. To nam je potvrdio generalni sekretar RS BiH Smajo Karačić, koji je bio prisutan na današnjem sastanku u Zagrebu.

Prvo koli lige koja će u prvoj sezoni imati 12 klubova igrat će se 10. septembra, a kako smo ranije i najavili u ligi će igrati tri bh. kluba. Među 12 klubova biće predstavnici svih ex jugoslovenskih republika osim Slovenije.

Pored klubova iz bivših jugoslovenskih republika u ligi će igrati i prvak Slovačke Tatran Prešov koji iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate na evropskoj sceni.

Na današnjem sastanku je bio prisutan i generalni sekretar RS Poljske koji je najavio da će Poljaci s pažnjom pratiti prvu sezonu, a ukoliko budu zadovoljni kako se liga bude razvijala vjerovatno će u narednoj sezoni u ligi igrati dva ili tri poljska kluba.

"Zadovoljan sam kako je protekao sastanak. Definiran je sastav lige, određen je datum početka, te sada možemo samo s nestrpljenjem čekati početak lige koja će nadam se opravdati svoja očekivanja", rekao je za naš portal Smajo Karačić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.