Remi Aixa i Montpelliera, po dva gola Bećirovića i Savića

Chambery ubjedljivo poražen

Remi Aixa i Montpelliera, po dva gola Bećirovića i Savića

A. Beganović

Odigrana su dva susreta 15. kola rukometnog prvenstva Francuske. Aix, naših Borisa Bećirovića i Koste Savića, remizirao je sa Montpellierom (27:27), dok je Chambery naših Nebojše Grahovca i Marka Panića, poražen na gostovanju kod Ivryja (30:21).

Duel Aixa i Montpelliera privukao je ogromnu pažnju u francuskoj sportskoj javnosti jer nekada najbolji rukometaš Montpelliera, Nikola Karabatić, sada nosi dres Aixa.

Susret je mogao zadovoljiti ukuse ljubitelja rukometa, a pobjedi je bio bliže Aix jer je u posljednji minut ušao sa vodstvom 27:26. Međutim, 25 sekundi prije kraja slovenački internacionalac Vid Kavtičnik pogodio je za konačnih 27:27.

Kod Aixa je najefikasniji bio Nikola Karabatić sa osam golova, dok su naši Bećirović i Savić postigli po dva. S druge strane, u redovima Montpelliera najučinkovitiji su bili Malmagro sa šest, te Accambray i Kavtičnik sa po pet golova.

Ivry je na domaćem terenu dočekao Chambery i pomalo iznenađujuće je stigao do ubjedljive pobjede (30:21). Ivry su do pobjede vodili Damir Smajilagić sa šest golova, te Ondrej Sulc i Cedric Loupadiere sa po pet golova, dok su kod Chamberyja sa po pet golova najefikasniji bili Damir Bićanić i Guillaume Gille.

Bh. reprezentativac Marko Panić postigao je dva gola, dok je Nebojša Grahovac imao 12 uspješnih intervencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.