Remi Aragona i Atletica uz 16 odbrana Šabanovića

Iznenađenje u 12. kolu Asobal lige

Remi Aragona i Atletica uz 16 odbrana Šabanovića

A. Beganović

Uoči velikog derbija s Barcelonom rukometaši Atletico Madrida večeras nisu uspjeli slaviti na gostovanju kod Aragona. Nakon 60 minuta bespoštedne borbe na semaforu je stajalo 24:24.

U okviru 12. kola španskog rukometnog prvenstva Aragon i Atletico su podijelili bodove (25:25) uz solidnu partiju našeg inernacionalca Adnana Šabanovića, koji je na golu madridske momčadi skupio 16 odbrana.

Favorizirani Atletico je dosta bolje otovrio susret i sredinom prvog poluvremena je imao prednost od tri gola (6:3). Međutim, domaći se nisu namjeravali lako predati i do odmora su uspjeli poravnati (10:10).

Drugi dio bolje otvaraju rukometaši Aragona, koji su konstantno držali prednost, da bi se u posljednjih šest minuta ušlo pri rezultatu 23:18 za domaće.

No, Atletico se tada budi i polako topi prednost domaćina, koji je pri vodstvu od 24:23 imao napad za potvrdu pobjede. Ali, Šabanović je odbranio, a iz kontranapada Atletico je sa zvukom sirene došao do boda.

Kod Aragona najefikasniji su bili Alex Dujshebaev sa osam, te Javi Garcia sa šest golova, dok su Canellas sa sedam, te Gojun sa tri gola bili najučinkovitiji kod Atletica.

I drugi vešerašnji susret, onaj između Granollersa i La Rioje, završio je bez pobjednika (25:25).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.