Remi Dervente i Konjuha, Zrinjski slavio u Čapljini

Kompletirano 20. kolo

Remi Dervente i Konjuha, Zrinjski slavio u Čapljini

Kompletirano je 20. kolo Premijer lige za rukometaše, a večeras je najzanimljivije bilo u Derventi gdje su domaća momčad i Konjuh podijelili bodove (37:37).

Gosti iz Živinica su mnogo bolje otovorili susret u Derventi i nakon šest minuta imali su prednost od 4:0. Međutim, domaći su brzo konsolidovali svoje redove, pa su na odmor otišli sa golom viška (18:17).

U drugom dijelu niti jedna momčad nije uspjela napraviti ozbiljniju prednost, a konačan rezultat 37:37 možda je i najrealniji ishod susreta.

Kod Dervente su najefikasniji bili Veljković sa sedam, te Gavrić sa šest golova, dok su Rahimić sa 13 i Begić sa šest golova bili najefikasniji kod Konjuha.

U Visokom je domaća Bosna upisala vrijednu pobjedu u duelu sa Kaknjom (32:27). Bosnu su do pobjede vodili Čabaravdić sa sedam, te Hurem i Skopljak sa po šest golova, dok su Duraković i Zaimović sa po šest pogodaka bili najefikasniji kod Kaknja.

U hercegovačkom derbiju Zrinjski je u Čapljini bio bolji od domaće momčadi (33:30), dok je Gračanica u Zavidovićima savladala domaću Krivaju (35:30).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije