Remi Loewena i Veszprema, tri gola Doborca u porazu Dinama

Remi Loewena i Veszprema, tri gola Doborca u porazu Dinama

Adnan Beganović

U derbiju 8. kola gupe A Lige prvaka za rukometaše Loewen i Veszprem su podijelili bodove (25:25).

Derbi susret 8. kola grupe A Lige prvaka za rukometaše opravdao je očekivanja. U dosta dobroj rukometnoj predstavi, Loewen i Veszprem su podijelili bodove, s tim što je mađarska momčad bila bliže pobjedi, ali uporni igrači njemačkog kluba na kraju su ipak stigli do remija.

Najefikasniji u redovima Veszprema bio je Momir Ilić sa 11 pogodaka, dok je kod Loewena najučinkovitiji bio Uwe Gensheimer sa 10 pogodaka. U dresu Veszprema svoju minutažu dobro je iskoristio i bh. reprezentativac Mirsad Terzić, koji je sasvim korektno odigrao u odbrani.

U grupi C Vardar je na domaćem terenu bio bolji od Dinama Minsk (30:22). Makedonce su do pobjede vodili Dibirov sa osam, te nekadašnji igrač Bosne Igor Karačić sa sedam pogodaka, dok su Ninčević i Rutenska sa po sedam pogodaka bili najefikasniji kod Dinama, a naš Damir Doborac postigao je tri gola.

U derbiju grupe B Kiel je na gostovanju savladao Kolding (26:24). Njemačku momčad su do pobjede vodili Ekberg sa osam, te Jicha i Vujin sa po pet pogodaka, dok su kod Koldinga najefikasniji bili Anderson sa sedam, te Rocas sa šest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.