Remi Medveda i Flensburga, Celje u osmini finala

Remi Medveda i Flensburga, Celje u osmini finala

Adnan Beganović

U okviru 10. kola Lige prvaka za rukometaše večeras su odigrana tri susreta, a u direktnom obračunu za plasman u osminu finala Celje je u Švedskoj bilo bolje od Savehofa (29:24).

Rukometaši Celja večerašnjom pobjedom nad Savehofom izborili su nastup u osmini finala Lige prvaka. Celje su do pobjede vodili Marguc sa devet, te Skube sa pet golova, dok su Ottoson sa šest, te Friden sa pet golova bili najučinkovitiji kod Savehofa.

U derbiju Grupe A Čehovski Medvedi i Flensburg su podijelili bodove (29:29), tako da je HSV-u potrebna pobjeda nad Montpellierom kako bi grupnu fazu okončao na prvom mjestu.

Najefikasniji u redovima ruske momčadi večeras su bili Dibirov sa osam, te Filippov i Šelmenko sa po pet golova, dok su Kaufmann sa sedam, te Eggert i Von Gruchala sa po pet golova bili najefikasniji kod Flensburga.

U Grupi D Barcelona je na gostovanju savladala Dinamo Minsk (30:28), a katalonski momčad je do pobjede vodio Rutenka koji je postigao deset golova. Kod Dinama je najefikasniji bio Ševaljević sa osam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.