Remi "Studenata" dovoljan za četvrtfinale

Remi "Studenata" dovoljan za četvrtfinale

Adnan Beganović, foto: Branimir Prijak

Rukometaši sarajevske Bosna SO u drugoj utakmici osmine finala evropskog Kupa pobjednika kupova remizirali su sa ruskim Kaustikom i tako nakon pobjede u prvom susretu plasirali se u četvrtfinale ovog eminentnog evropskog takmičenja.

Nakon pobjede od 10 razlike u prvom susretu, "Studenti" su u večerašnji meč ušli nešto opuštenije, pa se to na kraju odrazilo na konačan rezultat.

Kaustik – RK Bosna SO 31:31 (18:17)
Dvorana: Ramiz Salčin – Mojmilo. Gledaoca: 1200. Sudije: Harabagiu (ROM) I Stanescu (ROM). Delegat: Nedelkovski (MKD). Isključenja: Kaustik 4, Bosna SO 12 minuta. Sedmerci: Kaustik 9 (8), Bosna SO 4 (4)
Kaustik: Erokhin 7, Vorochenko, Burakin 1, Fedisko 6, Sorokin (4 odbrane), Makarov 4, Abramov 2, Akhremochkin 2, Volodin 4, V. Akhremochkin 2, Samarskiy 1, Kuskov 2, Nayashkov, Esaulenko (7 odbrana).
Bosna SO: Grahovac (9 odbrana), Medžić 1, Čačić 4, Džurković, Pucelj, Jaškić 6, Nadoveza 6, Rađenović, Kapisoda 9, Šabanović (5 odbrana), Buljugija 1, Golić 2, Sirćo, Melić 2
Večerašnja utakmica mogla je zadovoljiti sve ljubitelje rukometa, ali ipak ostaje žal za pobjedom našeg predstavnika.

Prvo poluvrijeme utakmice igralo se gotovo gol za gol i niti jedna momčad nije uspjela napraviti veću razliku. U drugom poluvremenu gosti iz Rusije uspjevaju u nekoiliko navrata otići na 3 gola razlike, ali "Studenti" u tim momentima kao da ubacuju u višu brzinu i brzo poravnavaju rezultat. Drugi dio utakmice obilježila je dosta gruba utakmica, pa je tako u tom dijelu susreta Bosna SO čak 12 minuta igrala sa igračem manje.

Najbolji kod Bosna SO bili su Kapisoda sa 9, te Jaškić i Nadoveza sa po 6 pogodaka, dok je u redovima ruskom predstavnika bolji od ostalih bio Erokhin sa 7 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.