Rene Toft Hansen se nakon osam godina vraća u Dansku

Sjajni Danac

Rene Toft Hansen se nakon osam godina vraća u Dansku

E. Oštraković

Nakon godinu dana provedenih u Benfici, reprezentativac Danske, Rene Toft Hansen, vratit će se u svoju domovinu.

Iskusni pivot će od naredne sezone nastupati za Bjerringbro-Silkeborg, te će se tako prije nego što je planirao vratiti u Dansku.

"Jako sam uzbuđen. Bjerringbro-Silkeborg je godinama vrhunski klub, te imaju ambicije za osvajanje lige i trofeja. To mi se sviđa i izbor nije bio nimalo težak", rekao je Toft Hansen.

Prije Benfice, ovaj rukometš nastupao je za Veszprem, a već osam godina igrao je van Danske, te će mu povratak kući odgovarati.

"Porodica se raduje mom povratku u Dansku. Kćerka za nekoliko dana slavi šesti rođendan i drago mi je da će školovanje započeti u Danskoj", završio je Hansen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti