Damir Doborac objavio popis igrača za baraž

Selektor BiH odabrao 21 igrača

Damir Doborac objavio popis igrača za baraž

O. Lekić

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Doborac objavio je popis igrača na koje računa za mečeve baraža protiv Portugala u duelima za plasman na Svjetsko prvenstvo 2025. godine.

Damir Doborac odabrao je 21 igrača za baraž protiv Portugala. Novi selektor bh. rukometaša se odlučio za ove igrače.

Benjamin Burić (Flensburg; Njemačka), Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska), Harun Hodžić (Chambery; Francuska), Marko Majstorović (Krka; Slovenija), Adi Mehmedćehajić (Gračanica), Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska), Luka Knežević (Sloboda), Nemanja Peštić (Partizan; Srbija), Dino Hamidović (Gračanica), Josip Perić (Tatabanya; Mađarska), Adnan Isaković (Gračanica), Mislav Grgić (Linz; Austrija), Nedim Hadžić (Borac), Marko Panić (Montpellier; Francuska), Dejan Malinović (Balatonfuredi; Mađarska), Pavle Petrović (Eurofarm Pelister; Sjeverna Makedonija), Luka Perić (Celje; Slovenija), Ibrahim Haseljić (Gorenje; Slovenija), Adin Faljić (Zagreb; Hrvatska), Senjamin Burić (Skjern; Danska), Matej Ljubić (Izviđač).

Naša reprezentacija okuplja se 5. maja u Tuzli, a prvi meč protiv Portugala je u gostima 9. maja od 20.30 sati. Revanš je 12. maja u Tuzli od 17 sati.

Doborac je, podsjetimo, nedavno imenovan za selektora gdje je naslijedio Irfana Smajlagića.

Ranije je radio kao trener RK Gračanica, a bio je i pomoćnik Smajlagiću u stručnom štabu nacionalnog tima.

Treba istaći da je Portugal svakako veliki favorit u utakmicama protiv naše selekcije i da bi naš plasman na Svjetsko prvenstvo bio poprilično iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi