"Respekt mora postojati, ali strah ne"

Irfan Smajlagić uoči utakmice sa Zagrebom

"Respekt mora postojati, ali strah ne"

Adnan Beganović

Rukometaši Bosne u subotu igraju utakmicu drugog kola Lige prvaka protiv Zagreba, a tim povodom je danas održana press konferencija na kojoj se novinarima obratio trener Studenata Irfan Smajlagić.

"O Zagrebu se nema puno šta pričati. Njihove kvalitete su dobro poznate svima. U ovu utakmicu oni ulaze kao favoriti. Naš problem je u tome što smo još neuigrani, zajedno smo tek neka dva mjeseca", kaže Irfan Smajlagić.

Irfan Smajlagić je istakao kako je Zagreb sigurno favorit, ali da se Bosna neće predati. U redovima Studenata, ističe Smajlagić, respektuju goste iz Zagreba, ali ih se ne plaše.

"Sigurno ćemo pružiti svoj maksimum, a hoće li to biti dovoljno za uspjeh, vidjećemo. U ovom trenutku se još uigravamo, jer imamo dosta novih igrača. Zagreb sam gledao u utakmici protiv Constante. Utakmica je bila veoma borbena, ne mogu reći nešto posebno kvalitetna".

"Zagreb u svojim redovima ima Ivana Balića, jednog od najboljih rukometaša svijeta, koji u svakom trenutku može donijeti prevagu svom timu. Moji igrači moraju imati respekt prema protivniku, ali ne smiju imati strah", ističe Irfan Smajlagić.

"Malo vremena smo zajedno da bih znao šta je u glavama igrača. Uvjeren sam da straha od protivnika neće biti, je ronaj ko se boji ne treba se ni baviti sportom. Pružit ćemo svoj maksimum u ovoj utakmici", zaključio je trener Bosne Irfan Smajlagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije