RK Borac bolji od Čelika

Prijateljski susret

RK Borac bolji od Čelika

Adnan Beganović

Rukometaši novog premijerligaša, zeničkog Čelika, i banjalučkog Borca odigrali su prijateljski susret, a nakon i ne tako dobre igre slavili su gosti iz Banja Luke (37:35).

U zeničkoj Areni domaćoj publici predstavili su se Čelik i Borac. Upravni odbor zeničkog premijerligaša nakon ulaska u društvo najboljih na mjesto prvog čovjeka struke doveo je proslavljenog rukometaša Zlatana Saračevića, koji će imati zadatak ostaviti Čelik u Premijer ligi.

U prvom pripremnom susretu rukometaši Čelika poraženi su od Borca, a Saračeviću i njegovom stručnom štabu ostalo je još 20-ak dana da pokušaju otkloniti uočene nedostratke u igri svoje momčadi. Prvi dio utakmice pripao je gostima iz Banja Luke, pa se na odmor otišlo sa velikih plus sedam za viceprvaka Bosne i Hercegovine (19:12).

U drugom dijhelu domaći su odigrali nešto bolje, ali za nešto više od časnog poraza nisu imali snage. U redovima Čelika najefikasniji je bio Bajramović sa 8 golova, dok su kod Banjalučana Golić sa 7 i Halilbegović sa 6 pogodaka bili najučinkovitiji.

Prijateljska utakmica:

Čelik – Borac 35:37

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.