RK Borac nema pravo na kiks

Premijer liga za rukometaše

RK Borac nema pravo na kiks

Adnan Beganović

Večerašnjom utakmicom između RK Gradačac i RK Bosna BH Gas „otvorit“ će se 3. kolo Premijer lige za rukometaše. Gračanica će biti domaćin ovog susreta zbog zauzetosti dvorane u Gradačcu, a sve osim pobjede Studenata bilo bi veliko iznenađenje.

Krivaja, uz Zrinjski, jedina momčad koja nema niti boda na svom parketu dočetat će visočku Bosnu. Zavidovičani u ovom susretu nemaju pravo na kiks i sigurno je da će uz podršku svojih vjernih navijača učiniti sve da dođu do prvih bodova. Bosna Prevent u prva dva kola ima polovičan učinak, odnosno poraz na strani i pobjedu kod kuće. Ukoliko žele boriti se za vrh, rukometaši iz Visokog moraju skupljati bodove i na strani. Sve u svemu, susret koji bi mogao biti odlučen tek u posljednjim minutama.

Banjalučki Borac u Boriku dočekuje Lokomotivu, koja u prva dva kola ima dvije pobjede, a s obzirom na kiks u Živinicama, Banjalučani su sutra pod imperativom pobjede. Borac ima dosta bolju ekipu i u ovom susretu se očekuje siguran trijumf Banjalučana.

Konjuh, je uz sarajevsku Bosnu i Lokomotiva, jedina neporažena ekipa u prvenstvu, ali teško da će tako biti i nakon ovog kola. Naime, Konjuh ide u goste Goraždu, koje pred svojim navijačima igra izvrsno i za očekivati je da će se sutra navečer radovati domaći igrači.

Novajlija u ligi, mostarski Zrinjski, upisao je dva poraza na startu prvenstva i susret sa dobojskom Slogom mogao bi već odrediti sudbinu popularnih Plemića u ovoj sezoni. Još jedan poraz na svom terenu Mostarce gura u provaliju, dok ih pobjeda ostavlja među „živima“.  Sloga u Mostar sigurno dolazi po bodove jer momčad koja u svojim redovima ima Šabanovića i Buljugiju ne smije se zadovoljavati pobjedama na domaćem parketu.

Izviđač u Ljubuškom dočekuje Čelik i nada se prvom trijumfu. Gosti dolaze u grad rukometa osokoljeni pobjedom nad Zrinjskim i sigurno je da će pokušati iznenaditi. Ovaj susret za popularne Skaute od ogromne je važnosti jer ukoliko ne upišu prvu „tricu“ onda se vrlo lako može ponoviti prošla sezona u kojoj je nekadašnji prvak BiH strahovao za opstanak u društvu najboljih

Premijer liga, 3. kolo:
Gradačac – Bosna BH Gas (petak)
Goražde – Konjuh (subota)
Izviđač – Čelik (subota)
Krivaja – Bosna Prevent (subota)
Zrinjski – Sloga (subota)
Borac m:tel – Lokomotiva (subota)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti