RK Borac: Poznato ko ostaje, a ko odlazi

Pojedini igrači odbili ponude

RK Borac: Poznato ko ostaje, a ko odlazi

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca iza sebe imaju dosta turbulentnu sezonu, s kojom su se poput pravih heroja uspješno izborili te na kraju ponijeli epitet najboljeg tima u Bosni i Hercegovini.

Nije dobro krenulo za Banjalučane. Usljedila je serija nešto slabijih rezultata, crnogorski stručnjak na klupi Borca Ratko Đurković nije mogao nekolicinu igrača izvući iz ralja povreda, a odziv publike nije bio toliko veliki u odnosu na to kakav je bio tokom minulih nekoliko godina.

No, sve su to crveno-plavi prebrodili. Kritičari su ih već na startu šampionata otpisali od trke za titulu, a onda su im oni odgovorili na najbolji mogući način.

Digao se Velikan iz Gospodske iz pepela kao Feniks, te su krenuli dobri rezultati. Tim skrojen od mladosti i iskustva iz meča u meč igrao je sjajno, što je na kraju rezultiralo titulom.

Upravo ta mladost, zapala je za oko pojedinim klubovima iz elite. Izviđač je imao želju da u svoje redove dovede mladog Srđana Mijatovića, ali on je rekao ne. Ponuda je stigla i jedinom pivotu u redovima banjalučkog sastava Đorđu Ćeliću, ali on je takođe rekao stop, ne želim ići.

Želja rukovodstva crveno-plavih da i dalje nastave saradnju sa Mirkom Majićem i Danijelom Vukićevićem. Majić je bio standardan tokom cijele sezone, dok je Vukićević zbog povrede propustio dobar dio iste. Ali, njegovim povratkom pred kraj prvenstva, dokazao je zbog čega je u septembru prošle godine doveden pod epitetom velikog pojačanja u klub. Svojim golovima, pomogao je Borcu da stigne do trona.

Sasvim sigurno je da će dres banjalučkog Velikana i dalje nositi Goran Daničić, Duško Hercegovac, Vladan Đurđević, Miloš Nježić i Marko Ćeranić.

Podsjetimo, Borac su napustila dva golmana Damir Efendić i Milan Kosanović, te lijevi bek Mihailo Stošljević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi