RK Bosna BH GAS savladao Chambery

Liga prvaka

RK Bosna BH GAS savladao Chambery

Adnan Beganović

Rukometaši Bosna BH Gasa u Zetri su teškom, ali vrijednom pobjedom nad francuskim viceprvakom Chamberyjem otvorili ovogodišnju sezonu Lige prvaka. Naš predstavnik pobijedio je rezultatom 24:23.

Aktuelni šampioni naše države novu evropsku sezonu otvorili su na najbolji mogući način. Iako je Chamberx prije početka susreta važio za favorita, izabranici Irfana Smajlagića, su prije svega borbenom igrom, uspjeli trijumfovati.

Od samog početka utakmica je bila izjednačena, najveću prednost i to od četiri gola imao je naš predstavnik, a kraj utakmice imao je pravu triler završnicu. Kod rezultata 23:23 popularni Studenti su imali zadnji napad, a sa zvukom sirene postigli su pogodak koji im je donio tri boda.

Veoma bitno je istači da se već danas vidio rad jednog od najboljih svjetskih trenera, Irfana Smajlagića, koji je ekipu fizički jako dobro pripremio. Momčad Bosne u odnosu na prošlu sezonu sada ima i glavu i rep, a odbrana koju su danas prezentovali popularni Studenti je bila vrhunska.

U redovima našeg predstavnika briljirao je golman Nebojša Grahovac, koji je još jednom pokazao da je trenutno najbolji bosanskohercegovački čuvar mreže. Grahovac je do "ludila" dovodio igrače Chamberyja, a sa dvadeset uspješnih odbrana zaslužio je epitet igrača susreta.

Pored Grahovca sjajni su bili Damir Doborac, koji je postigao 6 golova te Petar Pucelj, koji je četiri puta tresao mrežu Chamberyja. Kod francuskog viceprvaka bolji od ostalih bio je Gabor Csaszar, koji je s 5 postignutih golova bio najbolji strijelac Chamberyja.

Liga prvaka, 1. kolo:
Bosna BH Gas - Chambery 24:23

Bosna BH Gas:
Grahovac (20 odbrana), Doborac 6, Međić, Pucelj 4, Bozoljac 1, Jaškić, Uvodić, Veselinov, Banić 3, Kapisoda 3, Golić 1, Nekić, Vražalić, Sirćo, Arnaudovski 2, Melić 4.

Chambery:
Robin, Busselier 2, Botti, Barachet 3, Csaszar 5, Nocr, Roine 1, Gille 1, Capella, N'Diae 3, Dumoulin (12 odbrana), Paty, Paturel, Massot 2, Detrez 3, Joli 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.