RK Čelik doveo Šahinovića i Omerovića

Pripreme za nastavak sezone

RK Čelik doveo Šahinovića i Omerovića

Adnan Beganović

Rukometni klub Čelik iz Zenice, član Prve lige Federacije BiH - Sjever krenuo je sa pripremama za nastavak sezone od koje očekuju mnogo.

U drugu polusezonu ulaze znatno pojačani. Naime, za zeničkog prvoligaša ugovore su potpisali nekadašnji član sarajevske i visočke Bosne, Emir Šahinović, te jedan od najboljih bosanskohercegovačkih golmana Sidik Omerović, bivši igrač viceprvaka BiH, RK Konjuh.

Pored pomenute dvojice iskusnih i provjerenih rukometaša, Zeničani su u svoje redove doveli i dva pojačanja iz Maglaja, Seldu Rizvanovića i Emira Kadića.
Na ovaj način Uprava kluba je zaokružila igračku križaljku. RK Čelik trenutno se nalazi na drugom mjestu Prve lige F BiH - Sjever sa zaostatkom od tri boda za vodećom Gračanicom.
U Čeliku se nadaju da će utakmica između ova dva kluba, koja se igra u Zenici, odlučiti šampiona i putnika u Premijer ligu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.