RK Čelik-Junior predstavio novog direktora, te najavio pohod na Premijer ligu
Mlađi zenički ligaš najavio je pohod na Premijer ligu u ovoj sezoni, a u nedjelju će pokušati opet pobijediti gradskog rivala RK Čelik

Gradski derbi u nedjelju se igra u Kaknju

RK Čelik-Junior predstavio novog direktora, te najavio pohod na Premijer ligu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Ovog vikenda igraju se utakmice 8. Kola 1.lige FBiH, grupa „Sjever“ u rukometu. Svakako da u ovome kolu utakmica koja najviše privlači pažnje jeste gradski derbi između Čelika i Čelik-Juniora, koji se drugu godinu uzastopno neće igrati u Zenici, nego u Kaknju. Ta utakmica na rasporedu je u nedjelju od 16 sati.

Upravo radi toga, ali i zbog aktualnosti u klubu, danas je RK Čelik-Junior organizovao press konferenciju, na kojoj su se prisutnima obratili Dženan Dedić ispred UO kluba, šef struke Vladmir Zeljko, novi direktor Adnan Šabani, te igrači Faris Mrako, Džan Čeljo i Edhem Grabus.

Član UO Dženan Dedić kazao je da klub raste iz dana u dan, te da su mnogi prepoznali zdravu rukometnu priču u Zenici.

„Imamo nove sponzore u klubu i nove ljude u Upravnom odboru, a naš novi direktor je Adnan Šabani, koji je i ranije u klubu. Uz pojačanja u Upravnom odboru uz zadržavanje igračkog kadra iz prošle sezone, mi smo angažovali dva-tri nova igrača, naravno naša iz Zenice, koji su nam donijeli dodatni kvalitetu i siguran sam da će nam donijeti dodatni kvalitet, te da ćemo ispuniti naše ciljeve. Samo bi još dodao da je sramota da drugu godinu uzastopno igramo u Kaknju gradski derbi, ne radi nas, nego radi publike koja bi došla u Arenu da pogleda kvalitetan rukomet, ali nema veze tako su se odlučili u RK Čelik, pobijedili smo ih prošle godine u Kaknju, ne vidim razloga da to ne ponovimo u nedjelju“, kazao je Dedić.

Šef struke Vladmir Zeljko osvrnuo se još jednom na to što se utakmica igra u Kaknju, a ne u Zenici, te se osvrnuo na gradski derbi, ali i očekivanja u rezultatskom smislu u ovoj sezoni

„Bili smo u komunikaciji s Rukometnim savezom i Komesarom takmičenja, razmišljali smo o mnogim varijantama, na kraju Upravni odbor donio je odluku da igramo u Kaknju i mi ćemo igrati tamo, ali smatramo da je takmičenje neregularno jer RK Čelik svoje utakmice ove, ali i prošle godine igra u tri različita grada. Odluka Komesara je van svih pravila i okvira, ali idemo odigrati tu utakmicu i pobijediti. Jučer smo poslali saopštenje u javnost, mediji su to prenijeli, nema se tu više šta pričati. Nama Gradska uprava plaća Arenu i nama i RK Čelik, a oni igraju svoje utakmice npr u Vitezu ili Kaknju što stvarno nema smisla. Spremni smo za derbi, skautirali smo ih, znamo šta da očekujemo i vjerujem da rezultat neće izostati. Mi smo riješili posljednja četiri derbija, mi smo u psihološkoj prednosti, ali ja lično bih prednost u ovom derbiju dao RK Čelik budući da su oni domaćini. Mi imamo cilj ove sezone, a to je ulazak u Premijer ligu, imat ćemo konkurente u gradskom rivalu Čeliku, tu je ekipa Banovića, Tešanj je također veoma nezgodan kući, prvenstvo je dugo, tek je osmo kolo pred nama i vidjet ćemo šta će na kraju biti. Ove godine pet ekipa ispada iz Premijer lige, a godinu nakon te ispadaju dva kluba, tako da nam je sada jedinstvena i velika šansa da uđemo u Premijer ligu, te da napravimo stabilan klub u svakom smislu, koji neće plesati jedno ljeto u najvišem rangu takmičenja. Mi ne bježimo od priče fuzije ili dogovora s Čelikom ali mi imamo neprocjenjiv kapital u omladinskom pogonu, druga strana se mora odreći nekih stvari, moramo sjeti za stol i da nas uvažavaju i da prevladava zdrav razum i kompromis za dobrobit cijelog rukometa u Zenici.“, kazao je Zeljko.

Oglasi

Novi direktor kluba Adnan Šabani kazao je nešto više o organizaciji kluba, te nekim stvarima koje očekuje u narednom periodu i eventualnoj saradnji sa RK Čelik.

„Mislim da smo zatvorili 80 posto financijske konstrukcije kada je u pitanju ova sezona i vjerujem da nećemo imati problema da ostatak realizujemo, mi moramo već razmišljati o budžetu za narednu sezonu, kako da privučemo nove sponzore, ljubitelje sporta, rukomet i da dignemo na jedan visoki nivo. Smatram da Čelik-Junior u Zenici je najbolje organizovan klub i kolektiv koji okuplja najviše djece, sve kategorije su zastupljene, svi se takmiče na državnim i regionalnim takmičenjima. Svi koji vole sport sigurno da trebaju prepoznati ovu kvalitetnu priču i uključiti se u rad ovog kluba, ali i pomoći da napravimo stabilnog premierligaša. Ljudi koji su treneri u ovom klubu su vrhunski i rade sjajan posao. Svi animoziteti se u gradu moraju malo spustiti i mi moramo zajednički naći način kako napraviti stabilne premierligaše u svim sportovima. Zenica mora imati dva muška rukometna kluba, jedan u Premijer ligi, a drugi koji će biti razvojni, odnosno u nižem rangu, gdje će se igrači razvijati. To je jedan jedini put kako stvari da trebaju izgledati, na nama svima je da nađemo neki modus oko toga. Treba nam malo vremena, vidjet ćemo u narednom periodu“, kazao je Šabani.


Džan Čeljo mladi golman Čelik-Juniora očekuje dobru utakmicu, te novu pobjedu u gradskom derbiju

„Mi smo spremni da se s ekipom Čelika susretnemo bilo gdje i bilo kad, nama neće biti problem što ćemo igrati u Kaknju. Imamo dobar spoj mladosti i iskustva i da će to biti prevaga u gradskom derbiju, ali i u ovoj sezoni. Ako ozbiljno pristupimo utakmici od prve do zadnje minute vjerujem da pobjeda neće doći u pitanje“, kazao je Čeljo.

Faris Mrako prošle sezone bio je kapiten RK Čelik, a pred početak ove sezone pojačao je RK Čelik-Junior, a otkrio je i svoje razloge zašto je to uradio

„Bilo je vrijeme za mene da napravim novi iskorak u karijeri, kada je u pitanju Čelik-Junior tu imam mnogo prijatelja, sa kojim sam počinjao svoje prve rukometne korake. Ova priča u klubu mi se svidjela, tako da sam odlučio za novi korak u mojoj karijeri i eto sada sam ovdje i svakako ću dati svoj maksimum ovdje i pokušat ću dati svoj doprinos u ispunjenju ciljeva. Kada je u pitanju gradski derbi, tu nema pravila ni favorita, trebamo ući hladne glave, biti koncentrisani i na kraju slaviti. Sigurno da će biti malo i neobično igrati protiv RK Čelik, ali to je sport i vjerujem da se to na mojoj igri neće osjetiti“, kazao je Mrako.

Edhem Grabus i prošle sezone bio je član Čelik-Juniora i zna kako je pobjeđivati u gradskom derbiju

„Sramota je da se ova utakmica mora igrati u Kaknju, ne radi nas igrača, nama je svejedno gdje se igra, ali radi publike koja se radovala ovoj utakmici i derbiju. Bez obzira na sve očekujem dobru utakmicu i našu pobjedu“, kazao je Grabus.

Utakmica između Čelika i Čelik-Juniora igra se u nedjelju u dvorani u Kaknju s početkom od 16 sati. Čelik je u dosadašnjem dijelu prvenstva odigrao pet utakmica, te upisao pet pobjeda, dok je ekipa Čelik-Juniora odigrala sedam utakmica, te upisala svih sedam pobjeda i trenutno su lideri na tabeli 1.lige FBiH.

Top Komentari

Sartaalla
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi