RK Čelik-Junior u sjajnom meču nakon preokreta bolji od RK Čelik
Gradski derbi odigran je u Kaknju, a na kraju je nakon preokreta u drugom poluvremenu pripao mlađem zeničkom ligašu

Gradski derbi u okviru 18.kola 1.lige FBiH

RK Čelik-Junior u sjajnom meču nakon preokreta bolji od RK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Derbi susret 18. kola Prve lige FBiH, grupa "Sjever"  danas je odigran u Kaknju između RK Čelik i RK Čelik-Junior. Bio je to gradski derbi, koji je zbog zauzetosti zeničke Arene morao odigrati u susjednom Kaknju. U sjajnom meču pred oko 400 gledalaca slavila je mlada ekipa Čelik-Juniora rezultatom 27:30.

Nakon poraza u prošlom kolu od Kaknja, vidno uzdrmani RK Čelik dočekao je mlađeg gradskog rivala Čelik-Junior, koji ih je savladao u prvom dijelu sezone.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri, a pred kraj prvog dijela RK Čelik dolazi do dva gola razlike te se na odmor odlazi pri rezultatu 15:13 za Čelik.

U drugom poluvremenu sjajna igra mlade ekipe Čelik-Juniora, koju s klupe sjajno vodi dvojac Zeljko-Čeljo. Sjajnom odbranom, ali i igrom u napadu ekipa Čelik-Juniora preokrenula je rezultat te na kraju slavila veliku pobjedu rezultatom 27:30.

Kada je u pitanju pobjednička ekipa, Stjepan Baltić postigao je 14, dok je Muhamed Ajanović dodao šest golova. U redovima Čelika Edin Gušić je postigao osam, dok je Faris Rujanac dodao pet golova.

Čelik-Juniori su se ovom pobjedom uključili u borbu za prvo mjesto, odnosno sve drže u svojim rukama, ako do kraja pobijede sve utakmice, oni će u Premijer ligu, s druge strane ekipa Čelika sada je u teškoj situaciji nakon dva uzastopna poraza i upitan im je ulazak u viši rang, iako skoro od samog početka vode na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi