Legendarni bh. klub se vraća na sportsku scenu

Zakazana Skupština

Legendarni bh. klub se vraća na sportsku scenu

Haris Zilić

Legendarni bh. klub i bivši prvak države RK Galeb Mostar i zvanično se vraća na sportsku scenu u Bosni i Hercegovini.

Klub je sa bivšim igračicama i novim članovima Uprave reaktirivrao rad nakon 14 godina pauze i jedan od primranih ciljeva je da se u narednoj sezoni nastupi u Prvoj ligi FBiH za rukometašice u konkurenciji seniorki.

Pored navedenog kluba uveliko radi s omaldinskim pogonima.

Mostarski klub je početkom godine imao administrativnih prepreka o čemu je naš portal pisao ranije.

Administrativna borba je dobila nastavak jer je rukometnom savezu HNK opet ponovo upućen zahtjev za registraciju.

"Ponovo smo predali zahtjev za registraciju kluba u Rukometni savez Hercegovačko – neretvanskog kantona putem e-maila i putem pošte uz priloženu svu potrebnu dokumentaciju.

Oglasi

Uprava kluba čini sve kako bi RK “Galeb” bio primljen u rukometni savez HNK, što bi omogućilo dalji razvoj kluba, prijavu u federalni rukometni savez, te put ka osnivanju prvog tima RK “Galeb”. Još uvijek čekamo odgovor iz kantonalnog saveza", naveli su iz RK Galeb i dodali:

"Dok čekamo odgovor saznajemo da je Rukometni savez HNK poslao upite ostalim klubovima da li se slažu da RK “Galeb” bude član istog.

Očekujemo pozitivan odgovor iako ni nama samim nije jasno zašto i na osnovu čega ostali klubovi odlučuju da li neko može ili ne može biti član saveza, iako po svim geografskim odrednicama “Galeb” tu i pripada“, saopštili su iz kluba.

Iako su već na početku suočeni sa preprekama u svim strukturama kluba vlada pozitivan sportski duh i svi zajedno rade kako bi ostvarili cilj.

Tako je za četvrtak 9. februara zakazana Skupština kluba na kojoj će između ostalog biti potvrđeno novo rukovodstvo, a osim toga klub je potvrdio da će nastupiti na Interamnia kupu koji će se održati u Italiji od 7.jula do 15. jula.

Interamnia kup je vrsta " male rukometne olimpijade" jer učešće uzima veliki broj klubova iz Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi