RK Gradačac se pojačao

Cilj je opstati u ligi

RK Gradačac se pojačao

Edmir Škorić

Rukometaši Gradačca punim intezitetom koriste svaki dan zimske stanke, te se nadaju da će, uz nekoliko pridošlica, na kraju ipak ostvariti zacrtani cilj - opstanak u društvu najboljih.

Samo četiri boda u prvih 11 prvenstvenih kola dovoljan su razlog da u redovima rukometnog kluba Gradačca budu zabrinuti. U društvu najboljih debitovali su na najbolji mogući način, izašli u Challenge Cup, bili sami vrh bh. rukometne scene, no ove sezone stvari su se u potpunosti izmijenile. Porazi su se nizali, a da stvar bude još gora, povredama nije bilo kraja.

Stoga, dva puta dnevno gradačački Zmajevi treniraju, punim intezitetom. Treninzi u sportskoj dvorani Gradačačkog sajma i teretani počeli su 24. decembra prošle godine. U klub je pristiglo i nekoliko pojačanja.

Žarković se vratio iz Konjuha, dok je mladi Kulenović stigao iz banjalučkog Borca. Na golu bi od naredne polusezone trebao stajati Đurić, koji je stigao iz dobojanske Sloge. Sva trojica već treniraju s ostatkom momčadi, a navodno bi uskoro trebao stići i jedan igrač na mjestu pivota.

Fizički dio priprema u završnoj je fazi, a 13. i 16. januara na rasporedu su pripremni susreti sa Konjuhom i Borcem.

Početkom februara starta drugi dio sezone, pa se u redovima crno-žutih nadaju da će pobjedom pred domaćom publikom nad RK Izviđačem stvari krenuti onako kako su ih zamislili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.