Pune tribine, slavlje do zore i trenutak koji je komšiluk čekao 13 godina
FOTO: RK Metković/facebook

Veliki povratak

Pune tribine, slavlje do zore i trenutak koji je komšiluk čekao 13 godina

Haris Zilić

Kultni regionalni klub vratio se u društvo najboljih nakon više od deceniju igranja u nižem rangu.

Tačnije, 13 godina je trebalo RK Metković da se vrati u elitu hrvatskog rukometa, a za ovaj klub koj dolazi iz grada koji je na samoj granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine često vole reći da su duša regionalnog rukometa.

Dao je Metković kroz historiju velika rukometna imena, osvajali su EHF Kup, a stariji ljubitelji rukometa sjećaju se RK Mehanika Metković koji se takmičio u Bivšoj Jugoslaviji.

Metković je u revanš utakmici doigravanja remizirao sa Karlovcem 22:22, ali trijumf u prvom meču od 33:35, bio je dovoljan da na obalama Neretve krene totalno ludilo i veliko slavlje.

Duel u Metkoviću odigran je pred punim tribinama i više od 3.000 gledatelja.

Povratak Metkovića bio je mukotrpan i sa dosta turbulencija, ali uspjeli su. Klub će ostati u pamćen i po najvećoj nepravdi 2002. godine kada im je na surov i nepravedan način oduzeta titula prvaka Hrvatske, a to se smatra jednom od najvećih krađa u historiji sporta na prostorima bivše države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi