Iz Srbije nam stiže rezultat koji svijet sporta ne pamti: Ovo se neće više ponoviti!
RK Šamot/facebook

Mnogi su se uhvatili za glavu

Iz Srbije nam stiže rezultat koji svijet sporta ne pamti: Ovo se neće više ponoviti!

Haris Zilić

Ako ste pomislili da ste sve vidjeli u regionalnom sportu, večeras se to promijenilo jer nam iz Srbije stiže nevjerovatan rezultat.

U 15. kolu ARKUS lige za rukometaše, najjačeg ranga rukometa u Srbiji meč za pamćenje odigrali su Šamot i Rudar Kostolac.

Pomenuta dva tima večeras su našla svoje mjesto u hsitorijskim knjigama sporta.

Ne zbog neke posebne rukometne igre, lijepih poteza i slično nego najviše zbog konačnog rezultata.

Poluvrijeme je završeno 8:12 za goste. U prvi momenat ništa čudno, rezultat koji često viđamo nakon pola sata rukometne igre. Ali, u nastavku totalno pomračenje za goste.

Vjerovali ili ne, Rudar Kostolac je u drugom poluvrmeenu postigao samo jedan pogodak i to iz sedmerca! Cijelo drugo poluvrijeme nisu postigli nijedan pogodak iz igre!

Oglasi

Nevjerovanto i nezabilježeno u svijetu današnjeg rukometa.

Ni domaća ekipa nije bila pretjerano efikasna, postigli su deset golova u drugom poluvremenu. Na kraju meča trijumf Samot rezultatom 18:13.

U punoj dvorani u Aranđelovcu rukometaši Šamota posle velike borbe pobedili ekipu Rudara 18:13 (8:12) 💪 Viđena su dva...

Posted by RK Šamot 65 on Monday, February 13, 2023

Da je neko rekao domaćinima da će na poluvremenu primiti 12 golova, a na kraju slaviti trijumf sa 18 postignutih golova vjerovatno bi se čudili.

Ipak, Šamot i Rudar Kostolac su ispisali historijske stranice rukometne igre. Inače ovo je bio derbi začelja. Šamot sada ima pet bodova na 13. poziciji, dok je Rudar fenjeraš sa četiri osvojena boda u 15 kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi