RK Vardar je više od ljubavi: Igraju mjesecima bez plate, a danas su šampioni Evrope
Nestvarne utakmice Vardar je pružao prethodnih godina u Ligi prvaka (Foto: EPA)

Čudo iz Skoplja

RK Vardar je više od ljubavi: Igraju mjesecima bez plate, a danas su šampioni Evrope

M. Šljivak

RK Vardar je po drugi put u historiji osvojio naslov prvaka Evrope. 

Makedonski velikan je danas u Kolnu pobijedio Veszprem 27:24 i podigao je šampionski pehar namijenjen prvaku Starog kontinenta.

Vardar je napravio zaista veliko čudo. Niko im nije davao šanse da će pored Barcelone i Veszprema doći do naslova, ali je skopski velikan prvo napravio nestvaran preokret protiv Barce u polufinalu, a zatim je u finalu dominirao protiv mađarskog giganta.

Uspjeh tima iz Skoplja je još i veći kada se zna da su igrači već mjesecima bez plate. Igraju bez novca već devet mjeseci i dugovanja prema njima su zaista ogromna.

Međutim, nisu željeli da napuste klub u ključnim trenucima. Ostali su skupa, imali su nevjerovatno zajedništvo i na kraju su u filmskom završetku ponovo osvojili titulu prvaka Evrope.

Nažalost, ovo je i kraj velikog Vardara. Vjerovatno će svi igrači napustiti tim tokom ljeta, a odlazi i vlasnik tima Sergei Samsonenko, koji je prethodnih godina ulagao velika sredstva u izgradnju makedonskog tima.

"Prihodi EHF-a i sponzora ne dostižu ni 10 posto sume koju ulažem u klub svake godine. Prethodnih sedam godina je isto i to je glavni razlog zašto odlazim iz kluba. RK Vardar je simbol ove zemlje i pozivam makedonske biznismene da pomognu klubu", napisao je Samsonenko u otvorenom pismu.

Vardar je u proteklih nekoliko godina radio čuda u Evropi. Obilježili su evropski rukomet svojim izuzetnim nastupima i zaista će biti velika šteta ako se na kraju ovakav tim raspadne.

Sve nažalost vodi ka tome. Igrači, ma koliko voljeli klub, ne mogu igrati bez plate. Pokazali su veliko srce ove sezone, ali sreću će tražiti negdje drugo.

Top Komentari

Benjamingst
Bravo za Vardar... po 2 put prvaci Europe. Svi napreduju u sportu, BiH....?
2 0
arca
srce balkansko ❤❤
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije