Proljetna renesansa Dervente nastavljena u Višegradu: Zakuhala se borba za plasman u PLBiH

Prva liga RS

Proljetna renesansa Dervente nastavljena u Višegradu: Zakuhala se borba za plasman u PLBiH

H. Zilić

Rukometaši Višegrada napravili su kiks u borbi za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

U 18. kolu poraženi su od Dervente na svom terenu rezultatom 27:30.

Cijeli meč je protekao u uzbudljivoj igri, rezultatskom egalu, a tome svjedoči i podatak da je Derventa na poluvremenu imala prednost 15:16.

Junak Dervente bio Stanko Stanković sa devet golova, dok je kod Višegrada najbolji pojedinac bio Racković sa osam podtignutih pogodaka.

Derventa ovo proljeće igra odličan rukomet što su i dokazali u Višegradu i tako su pobjegli od dna tabele i sada su blizu sredine.

Kozara iz Gradiške je lider sa 22 boda, a Višegrad nakon ovog velikog kiksa ostaje na 20 bodova, koliko ima i trećepalsirana Kozara iz Dubice, tako da među te tri ekipe treba tražiti putnika u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi