Rodin potpisao za francuski Nancy

Napustio redove Izviđača

Rodin potpisao za francuski Nancy

Dosadašnji rukometaš Izviđača Mateo Rodin karijeru će nastaviti u Francuskoj.

Rukometaš koji se našao na posljednjem proširenom popisu bh. selektora Bilala je sjajnim nastupima skrenuo pažnju nekoliko klubova, a na kraju se odlučio za Nancy.

Na zvaničnoj stranici ovog francuskog kluba je objavljeno da je Rodin potpisao ugovor, a zadovoljstvo zbog njegovog dovođenja nije skrivao trener Stephane Plantin.

"Radi se o rukometašu koji posjeduje zanimljive kvalitete. Kompletan je igrač, sposoban i okretan. Tražili smo nekoga kao on ko ima jako dobar omjer u smislu odbrane i napada. Vjerujemo da će se brzo prilagoditi", kazao je Plantin.

Rodin se protekle sezone sa Izviđačem okitio šampionskim titulom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi