Gotovo je: Bosna i Hercegovina izgubila još jednog igrača, debitovao je za drugu selekciju
FOTO: HC Vise

Opet smo bili "spori"

Gotovo je: Bosna i Hercegovina izgubila još jednog igrača, debitovao je za drugu selekciju

H. Zilić

Izgubili smo još jednog vrlo dobrog sportistu i igrača. Mi smo izgubili, ali drugi su puno dobili. Hamza Hadžić je debitovao za ruometnu reprezentaciju Belgije u kvalifikacijama za EURO 2024. godine.

Hadžić ima 26 godina i pokriva sve bekovske pozicije. Visok je 199 cm i krasi ga odličan šuta.

Karijeru je počeo u Čelik-junioru, naon toga je sa zeničkim Čelikom igrao i Premijer ligu naše zemlje, a sa Čelikom je izašao i na evropsku scenu u Challenge Cup.

Sjajne igre u dresu Čelika nisu prošle nezapažene i dobio je poziv belgijske ekipe HC Vise za koju uspješno nastupa posljednjih sezona.

Četiri puta su izlazili na evropsku scenu, a Hadžić je i najbolji igrač svog tima što ga je i dovelo na radar belgijske selekcije.

Iz Bosne i Hercegovine nikada nije došao poziv iako je bio standardan u omladinskim reprezentacijama naše zemlje.

Oglasi

Belgija je to iskoristili i Hadžić je upisao prve minute u belgijskom nacionalnom timu.

Rukomet u Belgiji je u ekspanziji posljednjih godina kao i u cijelom Beneluxu, Nizozemskoj i Luksemburgu.

Belgijanci su nastupali na posljednjem Svjetskom prvenstvu, a trenutno imaju i realne šanse da se plasiraju na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Hadžić je u dresu Belgije zadužio broj 2 i već u prvom nastupu protiv Grčke pokazao da će biti odlično pojačanje za belgijski nacionalni tim.

Hamzi želimo puno sreće u nastavku rukometne karijere.

Promo

Top Komentari

user1676392415
Non-stop prosipanje negative, kao da smo Nikolu Karabatica izgubili. Na Svijetskom bili samo zato sto su Rusi izbaceni, bili kanta za napucavanje. Cuj realne sanse za evropsko ljudi zakovani za dno
0 1
Adnanos
Haha aferim brate. Posteno. Drzava u rasulu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi