Kiel u derbiju ubjedljiv protiv Flensburga
FOTO - EPA

Kiel u derbiju ubjedljiv protiv Flensburga

A. Beganović

U velikom derbiju 4. kola rukometne Bundeslige rukometaši Kiela nadigrali su Flensburg (29:21).

Mnogo lakše od očekivanog Kiel je savladao Flensburg čije boje brani bosanskohercegovački golman Benjamin Burić.

Kiel su do pobjede vodili Domagoj Duvnjak i Harald Reinkind sa po pet postignutih golova, dok je s druge strane sa sedam pogodaka najučinkovitiji bio Jim Gottfridsson.

Kiel se nakon četiri kola nalazi na šestom, a Flensburg na sedmom mjestu prvenstvene tabele, a obje ekipe osvojile su po šest bodova.

Inače, sa sedam osvojenih bodova na čelu tabele nalazi se Leipzig, Magdeburg je drugi, a Wetzlar treći. Zanimljivo je da su ove obje ekipe osvojile po šest bodova, koliko i šestoplasirani i sedmoplasirani Kiel i Flensburg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi