Odavno na rukometnim terenima nije viđen ljepši gol: Magija lijevom rukom iza leđa

Istinska majstorija

Odavno na rukometnim terenima nije viđen ljepši gol: Magija lijevom rukom iza leđa

A. Čaušević

Rukomet je sport koji ponekad zna donijeti zaista spektakularne golove. 

Za jedan od najljepših golova u posljednje vrijeme pobrinuo se islandski rukometaš Odinn Thor Rikhardsson.

Naime, ovaj 23-godišnjak koji igra na poziciji desnog krila je uspio postići gol iz zaista teške situacije.

Iako se našao na poziciji koja više odgovara dešnjaku, Islanđanin je šutom iza leđa uspio prevariti protivničkog golmana. Majstorija koja se zaista rijetko viđa.

Inače, Rikhardsson je rukometaš dasnke ekipe Holstebro, od 2017. godine nosi i dres reprezentacije Islanda, na 13 mečeva zabio je 42 gola.

Top Komentari

epa
jarane moj koji si ti olos od novinara... sta ih je Bilal Suman dao ovakvih ti pojma nemas... cak mislim da je on medju prvim ako ne i prvi ovakav udarac izveo (bio je prvi kada sam ja gledao utakmicu uzivo BiH mislim Grcka kad je skocio iz mrtvog ugla i ovo odradio. niko u dvorani nije znao kako je uspio...
2 0
Realist
A Vedran Delić
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi