Danci brojali do 47, Švedska spriječila veliku senzaciju
FOTO: EPA

Olimpijski turnir za rukometaše

Danci brojali do 47, Švedska spriječila veliku senzaciju

H. Zilić

U Tokiju je završeno i prvo kolo rukoemtnog turnira za muškarce.

Dan je okončan utakmicom grupe B između Danske i Japana koja je i ponudila zanimljiv rezultat. Danci su slavili sa 47:30. Raspucane Dance predvodio je Holm sa devet golova, Saugstrup je dodao osam pogodaka, koliko je postigao i Motoki kod Japana.

U ostala dva meča grupe B, Švedska je spriječila veliku senzaciju i savladala Bahrein sa 32:31, uz nevjerovatnih 13 pogodaka Wannea, dok je Egipat bio bolji od Portugala sa 37:31.

U grupi A derbi između Španije i Njemačke pripao je Španjolcima rzeultatom 27:28, dok je Norveška savladala Brazil sa 27:24.

Još jedna selekcija iz Južne Amerike, turnir je otvorila porazom, a to je Argentina koja je u grupi A sa 33:27 poražena od favorizovane Francuske. Kod Francuza Richardson je postigao sedam golova i ponio epitet za najboljeg strijelca utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti