Dok traje pandemija pada svjetski rekord: Sprema se rukometni meč pred 60.000 gledatelja!

Dogovaraju se detalji

Dok traje pandemija pada svjetski rekord: Sprema se rukometni meč pred 60.000 gledatelja!

A. Čaušević

Iako u mnogim zemljama traje pandemija koronavirusa te vladaju mjere restrikcije život ide dalje i cilj je da se život normalizuje što je prije moguće. 

Pojava koronavirusa je učinila da sportska borilišta postanu prazna, međutim situacija se polako, ali sigurno vraća na "prvobitno" stanje te su gledatelji opet na tribinama.

Iz Poljske nam stiže i vijest o obaranju svjetskog rekorda po broju gledatelja. To je plan ambicizonog predsjednika Kielcea, Bertusa Servaas.

Naime, u augustu 2023. godine na Nacionalnom stadionu u Varšavi svoj egizbicioni meč trebali bi odigratli Kielce i Barcelona i to pred 60.000 gledatelja što bi bio novi svjetski rekord.

"Želimo organizirati utakmicu na Nacionalnom stadionu u Varšavi u augustu 2023. Razmišljamo o stvaranju projektnog tima s kreativnim ljudima i ljudima koji su u mogućnosti organizirati dio toga. Tražimo ljude za koje žele da volontiraju. sigurno će biti zabavno", napisao je na svom Twitter nalogu prvi čovjek Kielcea.

Kada je Luka Cindrić prešao iz Kielca u Barcelonu dogovoreno je da ove dvije ekipe odigraju i dva prijateljska meča. Zbog pandemije koronavirusom to je odgođeno, ali zamišljeno bi moglo biti realizovano sljedeće godine.

Inače, dosadašnji vlasnici rekorda su Nijemci. Meč Bundeslige iz 2014. godine između Rhein-Neckar Löwen i HSV Hamburga u Commerzbank Areni u Frankfurtu pratilo je 44.189 gledatelja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi