Rukometašice danas u Cazinu počinju pripreme za kraj kvalifikacija

Pred utakmice sa Ruminijom i Hrvatskom

Rukometašice danas u Cazinu počinju pripreme za kraj kvalifikacija

Esmer Oštraković

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ovog mjeseca završava kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo.

U četiri odigrane utakmice naše djevojke su upisale četiri poraza i izgubile su šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

Selektor Adnan Bašić za ova dva meča će na raspolaganju imati sljedeće igračice:

Anica Gudelj (Corona Brasov), Anisa Selimović (Hadžići), Martina Pandža (Zrinjski), Ana Vrančić (PAOK), Armina Isić (Dacio Mioveni), Sara Bašić Salkić (Krivaja), Edina Demić (Le Pouzin), Adelisa Hušić (Krajina), Alena Latifović (Ilidža), Damljana Bošnjak (Sporting La Rioja), Matea Šumelj (Grude), Azra Topčić (Krajina), Ajla Alikadić (Ilidža), Jasmina Ćosić (Krivaja), Sarah Hadžiabulić (Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje).

Na ovo okupljanje nisu mogle doći i svoj izostanak su opravdale:

Oglasi

Karla Lovrić (Grude), Ana Petrović (Grude), Ivana Rozić (Zrinjski), Adna Halebić (Hadžići), Dejana Kulić (Hadžići), Sara Majkić (Borac), Lana Lončar (Borac), Helena Ćurić (Borac), Slađana Andrić (Borac), Amna Pidro (Radnički Kragujevac).

Za tri dana u Cazinu će naše rukometašice odigrati utakmicu protiv Rumunije sa početkom od 20 sati, a nakon toga 7. aprila od 18 sati gostujemo kod Hrvatske u Zagrebu.

Nakon četiri kola, Rumunija ima osam, Hrvatska i Grčka po četiri, a Bosna i Hercegovina je bez bodova.

Sasvim je jasno da Hrvatska i Rumunija iz naše grupe idu na Evropsko prvenstvo, a Grčka čeka rasplet i kraj kvalifikacija kako bi saznala da li će biti jedan od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Top Komentari

Adrian
Čuj jasno da Hrvatska ide a ima isti broj bodova kao Grčka, ako ih Grčka dobije, ko ide, prema tome, ne pišite gluposti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi