Rukometaši Borca bolji od Gradačačana

Pripremna utakmica

Rukometaši Borca bolji od Gradačačana

Edmir Škorić

U svojoj trećoj pripremnoj utakmici rukometaši Gradačca doživjeli su i prvi poraz i to na gostovanju u Banja Luci kod Borca (28:22).

Bez dva ključna igrača (Doborac i Osmanović) RK Gradačac je sinoć gostovao banjalučkom Borcu i po prvi put poražen u pripremnom dijelu sezone. Rukometaši iz Gradačca tokom su čitave utakmice imali rezultatski priključak, no u finišu nije bilo koncetracije, pa su domaći došli do šest golova prednosti.

Na poluvremenu je rezultat glasio 13:11 u korist Borca, za kojeg su dobre partije pružili Halilbegović i Pijetlović (prvi dao pet, drugi četiri gola). U redovima Gradačačana najraspoloženiji su bili iskusni Šijaković i Ignjić sa po pet postignutih golova.

Naredna utakmica igra se već u subotu, kada će u Gradačcu crno-žuti ugostiti Konjug iz Živinica. Podsjećanja radi, izabranici Mehmeda Doborca odigrali su ranije dvije pripremne utakmice. Najprije su pobijedili Konjuh u Živinicama, a onda remizirali kod Osijeka.

RK Borac BL - RK Gradačac 28:22 (13:11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.