Rukometaši Čelika "gurnuli" Leotar ka nižem rangu?

Rukometaši Čelika "gurnuli" Leotar ka nižem rangu?

Adnan Beganović

U okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Čelika su sinoć u Trebinju savladali domaći Leotar (21:19).

Domaći rukometaši su bolje otvorili susret i poveli su sa 2:0. Međutim, gosti se brzo bude, te preokreću rezultat u svoju korist, da bi na odmor otišli sa zalihom od dva gola (13:11).

U drugom dijelu prikazana je borbena igra na obje strane. Odbrane Leotara i Čelika su funkcionisale perfektno, a zahvaljujući prednosti iz prvog poluvremena, gosti iz Zenice su kući otišli sa nova tri boda.

Ovom pobjedom Čelik je ostao na vrhu premijerligaške tabele, dok Leotaru nakon sinoćnjeg poraza predstoji grčevita borba za ostanak u društvu najboljih.

Kod Čelika su najefikasniji bili Davor Kadić i Aldin Begagić sa po pet golova, te Elvis Brkić, koji je postigao četiri, dok je Koračević sa šest golova bio najefikasniji u redovima domaće momčadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.