Rukometaši Dervente srušili lidera

Premijer liga za rukometaše, 22. kolo

Rukometaši Dervente srušili lidera

Adnan Beganović

U okviru 22. kola Premijer lige za rukometaše Derventa je pred svojim navijačima savladala Čelik (26:25).

Lider premijerligaške karavane, zenički Čelik, gostovao je u Derventi i pretrpio je poraz.

Domaći rukometaši su sjajno otvorili susret i na odmor su otišli sa zalihom od pet golova (16:11). U drugom dijelu Čelik je zaigrao nešto bolje, ali niti u jednom momentu nije uspio izjednačiti, tako da je pobjeda izabranika Zorana Dokića sasvim zaslužena.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Škrga i Veljković sa po šest pogodaka, dok su Kadić i Brkić također sa po čest pogodaka bili najefikasniji kod Čelika.

Premijer liga, 22. kolo:
Derventa - Čelik 26:25 (16:11)
Derventa: Blagovčanin (15odbrana), Marić, Sibinčić 1, Zemunović 3, Škrga 6, Mišanović, Marčeta 5, Bjelić, Lazarević, Zekić, Veljković 6, Ninković, Jović 5, Gavrić, Stanković. Trener: Zoran Dokić.
Čelik: Beganović, Ivančev 1, Dervenčić 2, Martić 2, Ćosić 4, Brkić 6, Begagić 2, Tufekčić, Kadić 6, Begović, Dervišević, Gušić, Starčević, Kobilica, Bašić 1, Duvnjak 1. Trener: Zdenko Antović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.