Rukometaši Gradačca na otvaranju sezone bolji od Maglaja

Rukometaši Gradačca na otvaranju sezone bolji od Maglaja

Adnan Beganović

Rukometaši Gradačca su pobjedom otvorili novu sezonu. Naime, na domaćem terenu bili su bolji od novog premijerligaša Maglaja (29:23).

Prvo kolo Premijer lige za rukometaše donijelo nam je i duel Gradačca i Maglaja iz kojeg su kao pobjednici izašli rukometaši iz grada Zmaja od Bosne.

Od samog početka susreta bilo je jasno da su domaći u ovom trenutku kvalitetnija ekipa. Na odmor su rukometaši Gradačca otišli sa zalihom od četiri gola (15:11) koju su u drugom dijelu povećali za konačnih 29:23.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Slaven Šijaković sa 10, te Haris Pedić sa pet pogodaka, dok su kod Maglaja sa po pet pogodaka najučinkovitiji bili Dino Zvekić i Kenan Bradarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.