Rukometaši Kaknja, Bosne (V) i Leotara u nižem rangu

Bosna (V) "gurnula" Leotar u niži rang

Rukometaši Kaknja, Bosne (V) i Leotara u nižem rangu

A. Beganović

Kompletirano je 26 posljednje kolo Premijer lige za rukometaše, a iz društva najboljih ispadaju Kakanj, Bosna iz Visokog i Leotar.

Rukometaši Bosne iz Visokog večeras su na domaćem terenu savladali Leotar (38:31), te su tako momčad iz Trebinja zajedno sa sobom "povukli" u niži rang.

Krivaja je pred svojim navijačima bila bolja od Prijedora, ali zahvaljujući porazu Leotara i Prijedorčani će u narednoj sezoni igrati u društvu najboljih.

Gradačac je u Kaknju bio bolji od domaće momčadi (39:30), Čapljina je savladala Bosnu BH Telecom (32:26), dok je Goražde pobjedom nad Derventom (33:32) okončalo sezonu.

Dakle, Premijer ligu napuštaju Kakanj, Bosna Visoko i Leotar, dok će u Ligi 6 zajedno sa Borcem, Izviđačem i Slogom igrati Čelik, Konjuh i Gradačac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.