Rukometaši Nexea u Banja Luci bolji od Borca

SEHA liga

Rukometaši Nexea u Banja Luci bolji od Borca

Adnan Beganović

Prvi susret nove sezone Regionalne rukometne lige odigran je u Banja Luci, a naš predstavnik Borac pretrpio je minimalan poraz od Nexea (20:19).

Rukometaši Borca nisu na sjajan način otvorili sezonu. Naime, u 1. kolu SEHA lige u Banja Luci je slavio Nexe i to sa minimalnih 20:19.

Gosti iz Hrvatske su nakon prvih 30 minuta imali četiri gola viška (14:10), no rukometaši banjalučkog kluba u drugom dijelu su zaigrali nešto bolje, te su uspjeli uhvatiti priključak, ali nisu uspjeli ostati neporaženi.

Kod Borca je najefikasniji bio Obradović sa 6 postignutih golova, dok je Lelić sa golom manje bio najefikasniji kod Nexea, na čijem golu je stajao fenomenalni Šunjić, koji je imao 27 uspješnih intervencija.

SEHA liga, 1. kolo:
Borac - Nexe 19:20 (10:14)
RK BORAC: Vranješ, Janković 3, Petrović, Građan 1, Hercegovac 1, Tešić, Crnogaća, Ljubišić (16 obrana), Mikić 2, Mandić 1, Haseljić, Rađenović, Obradović 6, Delić 2, Trivundža 3, Ćelić. Trener: Zoran Trninić
RK NEXE: P.Lelić, Kozina 1, Mataija 2, Eter 2, F. Lelić 5, Mrđenović 2, Varvodić 3, Ivić 1, Markotić 2, Slišković 1, Vujić 1, Vozab, Obranović, Velić, Šunjić (27 obrana).
Trener: Kasim Kamenica

SEDMERCI: Borac 3/4 (Trivundža 2, Mikić),  Nexe 3/5 (Mataija 2, F.Lelić).
ISKLJUČENJA: Borac 4 minute (Janković, Trivundža), Nexe  6 minuta (Ivić, Markotić, Slišković).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.